Az első rész 2015 október 3-án szombaton 9-14 óra között zajlott le. A tanfolyam meghirdetett létszáma hat fő (a konyha befogadó képessége) volt, amit maximálisan kitöltöttek a résztvevők.
A főzőtanfolyam témája a szakrális főzés volt, melyben az alapanyagok energetikai felismerése és érzékelése is helyet kapott. A résztvevők megismerték az elemek (tűz, víz, levegő, föld) működését, jelenlétét a makro- és mikrovilágban. Fontos hangsúlyt kapott a szeretettel való főzés és annak egészségünkre gyakorolt hatása. Szorosan kapcsolódott hozzá a víz mágiájának bemutatása és fontossága.
A tanfolyam három egymásra épülő részből állt, ezért az első napon a levesek elkészítésével kezdtük a főzést. Három típusú levest választottunk ki, aminek elkészítésében mindenki részt vett. A nagy gondossággal és szeretettel elkészült ételeket közösen, csendben, az ízekre figyelve fogyasztottuk el.
Szeretném megköszönni a résztvevők figyelő együttműködését.