2014. február 20., csütörtök

Tűzmágusok - fotókiállítás Budapesten

Három éve kezdődött. Dr. Czabán László, jakabszállási fogszakorvos gondolt egyet és biciklijén elkerekezett a Kecskemét melletti tanyavilág – ismerősei által fontos szellemi műhelyként megjelölt – rejtett, de mégis központi helyére: Ludastóra.  

"Már az első találkozás mélyen érintett. Megismerkedhettem Rácz Gézával, aki 1988 óta Bhakti Kamala Tírtha néven, hindu szerzetesként éli az életét. Annyira megtetszett a légkör, hogy elkezdtem rendszeresen kijárni hozzájuk, szinte mindig részt vettem a közösségük által negyedévente megtartott tűzceremóniákon is. Szeretek fényképeket készíteni,tanultam riportfotózást, ebből a szempontból is megihletett a tűzszertartás. Kíváncsi voltam, vajon be lehet-e mutatni fotókkal a ceremóniát úgy, hogy egy csipetnyi lelkiséget is át tudjak adni a fényképeken. Az első találkozás óta rendszeresen fotózom a szertartásokat, a kinti életet. "
Több év munkája után a művész úgy érezte, hogy összeállt egy kiállításra való anyag és elérkezett az idő, hogy ezt a nagyközönségnek is megmutassa. Képeiből, Kecskemét után, most Budapesten, az Erzsébetligeti Színház Napfény Galériájában is kiállítás nyílt!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése