2014. május 18., vasárnap

Férfi lelkiségi elvonulás Ludastón - 2014. május 15-18.

Mit jelent napjainkban férfinak lenni? Erre a kérdésre már nem olyan magától értetődő a válasz, mint egykor. Az identitás efféle elvesztése pedig hatással van mindennapi életünkre. Ez az elképzelés hívta életre ezt a pár napos programot, amely az önmagában is gyümölcsöző elcsendesülésen túl e plusz témát, a férfilétet állítja középpontjába.


Alapítványunk már-már hagyományszerűen, idén is megszervezte a különleges módón, kifejezetten a férfi szerep(ek)re fókuszáló lelkiségi elvonulást a kecskeméti tanyavilág érintetlen, csöndes világában. A program férfiaknak szólt, önmaguk kutatására, valamint a férfiélet szakaszainak és feladatainak azonosítására inspirált. A résztvevőknek lehetőségük nyílt különböző erőpróbákon részt venni és közös lelki gyakorlatokat folytatni. Együtt keresték az okokat, amelyek miatt megkopni látszik a férfiak spirituális gyakorlata, törekedtek a férfi lelkiség felelevenítésére, megerősítésére.


A napirend meghatározó részei voltak a korai kelés, a testmozgás, a jóga, az elméleti képzések és közösségi gyakorlatok. Ezen túl pedig olyan különleges programokra is sor került, mint a „spirituális élet-akadálypálya”, hangterápiás kísérletek, őselem-meditációk, íjászkodás, lovaglás vagy éppen az észak-amerikai indián tradíciót követő, testi-lelki tisztulást eredményező és így az útkeresésben segítséget nyújtó izzasztó kunyhó szertartás.


A természet csöndje és érintetlensége, a tanyasi élet egyszerűségének csodája, valamint az egyszerű, maguk résztvevők által elkészített vegetáriánus ételek, mind segítették az emelkedett szellemi munkálkodást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése