2014. december 13., szombat

Napkelet Bölcseleti Iskola - Teljesség

Budapesten, a Magnet Házban gyűlt össze ebben az évben utoljára, december 13-án a Napkelet Bölcseleti Iskola közössége, hogy Rácz Géza, a Kagylókürt folyóirat főszerkesztőjének értő vezetésével a Teljességről beszélgessenek.

Az év vége közeledtével elgondolkodtató befejezés volt a Teljesség témája, amelynek egy új aspektusát is felfedezhették az érdeklődők. Új irányt szabott a gondolatoknak egy ősi indiai írásmű, a Brahma-szanhitá egy verse, amely arról ír, hogy a hibák, a hiányosságok is részei a Teljességnek. Újra láthattuk, hogyan gazdagítja mindennapi tapasztalatainkat a keleti bölcselet egy-egy gyöngyszeme.



A találkozó gazdag tematikára épült. Alapítványunk egyik budapesti önkéntese mutatta be a Kagylókürt frissen megjelent, 62. számát. Az újság éppen aktuális, fő vonulatairól - a tettekről és következményeikről és az így elérhető tökéletességről - faggatta a Kagylókürt főszerkesztőjét.



Igazi csemegének számított egy vetítés, amely a Kagylókürt egyik állandó szerzőjének Szendrei Lászlónak cikkéhez (Száz év és az elvetett magok) kapcsolódott és az I. világháború témáját dolgozta fel és azt kutatja, hogy voltak-e az I. világháború kitörésének spirituális és karmikus okai.



A nap végén igazi műhelymunka várta a résztvevőket. Ennek fázisai megtalálhatóak a Kagylókürt facebook oldalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése