2016. november 26., szombat

III. Mandala Kör Zalaegerszegen - A Nő. Születés, szülés, nőiség.

November 26-i Mandala Körünk sokak figyelmét felkeltette. Azt hihetnénk, hogy a szülés témaköre csak a nőket érintő dolog, csak rájuk tartozik, holott ezen a kapun mindenki átjött, és a gyermekeink, unokáink is megszülve jönnek a világra. Egyáltalán nem mindegy, hogy asszonyaink milyen minőségben szülnek, és gyermekeink milyen minőségben születnek. Ez kihat az egész társadalmunkra, mindannyiunk felelőssége, hogy ne szenvedjen csorbát e szentség.

Meghívott előadónk Dérné Faust Imola perinatális szaktanácsadó.



Mit gondolunk erről?

"A női szerep jó lehetőséget ad a teljes behódolásra, érzelmileg és lelkileg egyaránt. Az anyaság teszi teljessé ezt a folyamatot, és biztosítja, hogy minden nő megtanulhassa a feltétel nélküli szeretetet a saját gyermeke irányában mindenképpen." Kagylókürt 30.
"A hitelességben az elégedettség a kulcsszó. A hiteles anya boldog gyermekei körében, boldog otthoni szerepében." Kagylókürt 39.
 „ ... van egy erő, ami szüléskor eljön a nőkhöz. Nem kérik, egyszerűen csak elárassza őket. Összegyűlik, mint a felhő a láthatáron, átsuhan az égen, és magával hoz egy gyermeket.” (Sheryl Feldman)