2014. január 4., szombat

Odissi tánctanfolyam Győrben

Alapítványunk alaptevékenységei közé tartozik az Indiai kultúra megismertetése.  2014-ben a Győri Jógaházban elkezdődtek a klasszikus indiai tánctanfolyamok. A felnőtt hölgyekből álló csoport januártól májusig hetente egyszer találkozott.


A győri Jógaház autentikus helyszínt biztosít, amely a tánclépések elsajátítása mellett szellemileg, lelkileg is feltöltődést nyújt minden résztvevőnek.

Az Odissi táncról


Az Odissi táncstílus hazájában, Indiában elválaszthatatlan része a templomi szertartásoknak. A tánc kialakulása, és évszázadokon átnyúló fennmaradása szorosan összefonódott az Orissa tartomány vezető vallási irányzatával, a vaisnavizmussal.2014 augusztusában intenzív, egy hetes tanfolyamot tartottunk, ami lehetőség volt arra, hogy az érdeklődők elmélyedjenek az Odissi stílusban. Szeptembertől, egy újabb csoport is indult, akik immár 11 éve tanulják ezt a stílust. Ők is a Jógaházban gyakorolnak, ami jó lehetőség, hogy bepillanthassanak a lelki hátteret adó vaisnava kultúrába.


Megtisztelő, volt hogy 2014 októberében meghívást kaptunk az Indiai Nagykövetség által szervezett programra. Az Odissi tánc mindig ragyogó pillanata a rendezvényeknek. Esztétikájával, mondanivalójával, a tradicionális zenéjével megidézi az évszázadok templomi hangulatát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése