2014. január 17., péntek

Kagylókürt LX. számának bemutatója Budapesten és Pécsett

2014. január 15. szerdán öt órakor került megrendezésre a Kagylókürt című folyóirat LX., KELET ÉS NYUGAT tematikájú új számának bemutatója. Rácz Géza, főszerkesztővel Ősz Szabó Éva és Szabó Edit beszélgetett.


Húsz éves hagyomány már, hogy a Kagylókürt című bölcseleti folyóirat újonnan megjelent számai először a budapesti Írók Boltjában kerülnek bemutatásra. Rendszerint a főszerkesztő, Rácz Géza, meghívott vendégével, általában az aktuális szám egyik szerzőjével beszélget. Különleges, dupla jubileum, hogy a folyóirat 60. számának megjelenésekor, alapítója Abhay Narayan is éppen a 60. születésnapját ünnepelte volna. Ezt a januári alkalmat az erre való emlékezés tette ünnepivé, különlegessé. 


A folyóirat bármilyen konkrét tematikával is foglalkozzon, lényege szerint Kelet és Nyugat szellemiségét igyekszik ötvözni. A LX. szám cikkei azonban, kifejezetten e téma köré csoportosulnak. A főszerkesztő ide kapcsolódó gondolatain túl az egyik cikk, a Aum, Tao, Kereszt, Piac - Kelet és Nyugat vonásai című cikkből hallhattunk olvasásra ösztönző részleteket.


Másnap, január 16-án 18 órai kezdettel Pécsett a PTE Egyetemi Könyvtár szervezésében Kis Tünde beszélgetett Rácz Géza főszerkesztővel és meghívott vendégeikkel, Dr. Gyurok Jánossal és Váray Lászlóval a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont konferencia termében. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése