2015. december 8., kedd

Lélek útja – Jóga és meditáció

A lélek útja sorozatunk a Hirös Agóra Kulturális és Ifjúsági központban december 8-án, 18:00-kor fejeződött be záró előadásunkkal, amelynek a Jóga és meditáció – A tökéletesség fokozatai címet viselte.

Meglepő fordulattal zárult sorozatunk. Az utolsó előadást Tenkei Imre, ludastói kollégánk tartotta, aki már számtalanszor megfordult pécsi és győri központjainkban is, hogy a magyar őshagyományokról beszéljen, és felhívja figyelmünket a táltos dobolás meditatív jellegére.


Ezúttal egy másik oldaláról is bemutatkozott, amikor a jóga sok ezer éves indiai tradíciójába adott bepillantást közel két óra alatt. Az előadás nagyon komoly és szakszerű hangvételben zajlott. Olyan összegzését kaptuk az indiai filozófiai iskolákról és a nyolcfokú jóga gyakorlatrendszeréről, amellyel kevés helyen találkozhatunk.

A közönség sokszor rá is kérdezett egy-egy ismeretlen szóra, területre, saját gondolataival egészítette ki az előadást. Így vált igazi, élményszerű beszélgetéssé az este, ahol nemcsak egy különleges mozgáskultúra eszmerendszerébe pillanthattunk be, hanem saját hétköznapi gyakorlatainkra is kaptunk biztatást és inspirációt, hogy mi is részesülhessünk a jóga áldásaiból.