2016. március 31., csütörtök

A Valóság – XXXIV. Mandala kör Pécsett

Különleges Mandala körnek adott otthont a Jógaház március 31-én. A résztvevők által felvetett témák lezárásaképpen ezúttal a Valóságot kutattuk. A program különlegessége, hogy ezúttal meghívott vendégünk, Rácz Géza főszerkesztő úr vezette a beszélgetést.

 A találkozó kiindulópontja és egyúttal meghatározó vezérfonala a Kagylókürt folyóirat 39. számának cikke: Az igazság mindig győz. A cikk India jelmondatát értelmezi és elemzi. A Mandala körön Rácz Géza úr segítségével a jelenlévők is megtehették ezt.


Nem titkolt célja a Mandala Kör Hálózatnak, hogy találkozóin műhelymunka valósuljon meg. Ennek szellemében az érdeklődők újraalkothatták a Kagylókürt 2005-ben megjelent cikkét és maguk is hozzátehették egyéni értelmezéseiket:

„De hogyan fejeznénk be a mondatot állítmány nélkül: az igazság mindig… …alulmarad? …balga? …csalatkozik? …derűs? …erőtlen? …forgandó? …gyászos? …hiábavaló? …ijesztő? …jajgat? …kérdéses? …lappang? …mámoros? …nagyzol? …ostoba? …prostituálódik? …reményét veszti? …savanyú? …téved? …utolsónak marad? …vádol? …zagyvaság?”

Ily módon még a legcsendesebb tagokat is sikerült „szóra bírni”. A számtalan értelmezés egyetlen mélyen zengő igazsággá forrt össze az este végén, mikor mindannyian összekapaszkodtuk, és együtt zengtük, a szinte jelmondatunkká váló mantrát:
Jó-lét mindenkinek! Bőség mindenkinek! Béke mindenkinek! Áldás mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések: