2016. március 30., szerda

III. Mandala kör – Kecskemét

Újra összegyűltünk március 30-án a megszokott időben és helyünkön, a Valentino Kávéházban. Folytattuk megkezdett témánkat, India legismertebb szent könyvének a Bhagavad-gítá témáinak tárgyalását.
A Kávéház különleges szervezésének köszönhetően ezúttal indiai zenét is kaptunk. Szükségünk is volt a ráhangolódásra, hiszen beszélgetésünk ezúttal igazán átfogó és beláthatatlan, a Prakrti vagyis az anyagvilág természetéről szólt.
 


Szerényebb létszámban, de új érdeklődőkkel gazdagodva vágtunk neki ennek a nagy feladatnak. Az előadásnak induló találkozó hamarosan párbeszéddé gazdagodott és a jelenlévők igazi bensőséges, baráti hangulatban vitatkoztak az anyagi kötőerőkről – a jóságról, szenvedélyről és a tudatlanságról. Hogyan is befolyásolja ez a mindennapjainkat? Mit jelent a karma és a dharma?


A Mandala Hálózatban igazán különleges ízzé kezd finomodni a kecskeméti. Mindig újra és újra meglep, hogyan találkoznak össze India iránt érdeklődő emberek, akik egy kunsági nagyváros félhomályos sarkában az igazságot kutatják…


Indiában úgy tartják, hogy az Írásokat nem jó egyedül tanulmányozni. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a „nyugati” körítés mellett megvalósul a „keleti” kutatás, tanulás módszere. Már csak a mester hiányzik…
Folytatjuk!

Nincsenek megjegyzések: