2016. szeptember 16., péntek

I. Mandala Kör Győrben - Az új paradigma

2016. szeptember 16-án, első alkalommal került megrendezésre Győrben a Mandala kör interaktív találkozója. Ezzel Győr városa is csatlakozott az országosan működő Mandala Körök hálózatához. Minden Mandala Kör egyben erőtér is, amely a Középpontra irányított koncentrált figyelemből fakad.

Első találkozónkon meghívott vendégünk Rácz Géza (Szvámí Tírtha) a Kagylókürt folyóirat főszerkesztője, filozófus és lelki vezető. Őt kérdeztük a mai paradigmaváltás időszakáról, jelentőségéről. 



Mind a huszonhárman igyekeztünk a bennünket megragadó lényegre koncentrálni. Vajon tudásunk van-e, vagy csupán információnk? Világnézeti rendszerek váltják egymást, de egyre érezhetőbb a maradandó bölcsesség iránti igény. Egyetértettünk abban, hogy szükségszerű egy olyan szellemi hálózat létrehozása, amely összeköttetést teremt olyan emberek között, akik szellemi összhangban a maguk helyén teszik a jót. A cél maradandót alkotni egy mulandó világban. A valódi tudás életbevágóan fontos.
 

A hármasság a legtöbb hagyományban szent. A hármasságnak végtelen számú értelmezése lehet: ok-összefüggés-okozat; múlt-jelen-jövő; paradigma-váltó-műhely, a négyzet, a háromszög és a kör. 



A találkozó végén szinte ünnepelve láttunk hozzá egy csodás vegetárius ételekből álló menü elfogyasztásához. Alig várjuk a következő alkalmat.