2016. szeptember 9., péntek

Holdkunyhó avatási ünnepség

Szeptember 9-én megtörtént a Holdkunyhó ünnepélyes avatása. Több mint 50 ember tisztelte meg ezt a jeles ünnepet.
 

A Szeretet Úrnőjének születésnapjáról emlékeztünk meg délután Hásságyon. Ekkor került sor a Radharáninak felajánlott Holdkunyhó ünnepélyes átadására, amely az Ő szolgálatába való bekapcsolódásra és női elvonulásokra ad majd lehetőséget. 


Nagy örömünkre szolgált, hogy ezt a többgenerációs női, családi rendezvényt megtisztelte jelenlétével Bhakti Kamala Tirtha Szvámi. A környező települések női polgármestereinek képviseletében pedig Tóth Gabriella Olasz község polgármesterének elismerő szavait is hallhattuk. Hangsúlyozta a kezdeményezés fontosságát, Ő maga is lelkes gyakorlója a belső útkeresésnek. Fontosnak tartja, hogy a világot vertikálisan és horizontálisan is szemléljük.
 


Péceliné Hoffmann Erzsébet az Ánanda Szakrális Női Kör képviseletében felidézte a kezdetet, ahogy az együttlétek alatt nemcsak a saját gabonát, de a gondolatokat is őrölték. Megálmodták a kunyhó tervét, majd egy jó barát irányításával kialakult a bambusz váz, felkerült a szalmás sár, a sok segítő kéz megalkotta a kunyhót – egy igazi kaláka munka volt. Ez nagyon szép példa arra, ha a két energia összefog egy jó ügy érdekében. 



A férfi támogatók, építők, virágfüzér jutalomban részesültek.
 


Ezután hosszú sorban – varázslatos fuvolaszóra – vonultunk a Holdkunyhóhoz vizet és füstölőt áldozni. Ennek megkoronázásaként egy valódi kört alkotva, közösen zengtük az áldó mantrát.
„Jólét mindenkinek!
Bőség mindenkinek!
Béke mindenkinek!
Áldás mindenkinek!”

A nők egyik szent szerepe az étel-adás, így végül vegetárius szendvicsekkel, süteményekkel és zamatos szörpökkel kedveskedtünk a vendégeknek. Persze mindenki kíváncsi volt belülről is a „holdkunyhó-élményre”. Szoros csoportokat alkotva folyamatosan beszélgetés és énekszó hallatszott a kunyhó felöl.


Már a Hold is felkelt, mire minden elcsendesedett. A résztvevők kezében kis ajándékcsomagocskával – melyben csoki szívecske alatt egy iránymutató idézetet találtak – szívükben pedig örömteli élménnyel gazdagodva távoztak.
 


A Holdkunyhó a későbbiekben is teret ad a tradicionális női szerepek belső megélésére és felidézésére azok számára, akik elvonulásra szeretnék igénybe venni ezt a helyet, valamint szeretnék megerősíteni és elmélyíteni magukban a női energiát.
Várunk szeretettel minden érdeklődőt, előzetes egyeztetés után!