2017. november 17., péntek

A győri Mandala kör egy éve

Lezajlott a 2017 őszi-téli Mandala kör utolsó találkozója is november 17-én. Mindez jó apropó arra, hogy néhány mondat és kép erejéig visszanézzünk alapítványunk Kagylókürt folyóiratának győri olvasókörére.

A Kagylókürt folyóirat folyamatos megjelentetése alapítványunk egyik fő feladata. Ezért nagyon fontos számunkra az önkéntesek által működtetett olvasókörök, műhely beszélgetések. A győri csoport a legújabb az országban működő nyolc Mandala kör közül.

A találkozókra egy jóga stúdióban kerül sor, és meghatározott forgatókönyv alapján zajlanak. A beszélgetések nagy arányban a Kagylókürt folyóirat cikkeiből veszik ötleteiket és a helyszínen folyóiratot is lehet vásárolni, ha valamelyik résztvevőnek megtetszik az éppen aktuális téma.Egy gondolatébresztő előadás után, amelyet egy-egy meghívott vendég tart, mindig lehetőség van a szabad és kötetlen beszélgetésre, a kérdések feltevésére és megvitatására. A jóízű beszélgetést pedig mindig finom - a jóga szellemiségének megfelelő módon - vegetárius vacsora követ.A Mandala kör féléves tematikája

  • 2017.09.22.  „Amint fenn, úgy alant…” – Háborúság égen, földön - Kagylókürt LXVI. számából
Meghívott vendég: Rácz Gáza, a Kagylókürt folyóirat főszerkesztője.
  • 2017.10.30.  Filmvetítés – "Kassai Lajos: A lovasíjász"
Jógikus elemek keresése és megbeszélése. A magyarság története, eredete, hite, jövője.
  • 2017.11.17.  „Asztéja (nem-lopás)– a III. erkölcsi fegyelem”
Meghívott vendég: Kenderesi Ilona, jóga oktató, a Kagylókürt cikkírója – Kagylókürt LXVI. számából.

A Mandala körökön 10-25 fő vett részt. A csoport gondoz egy facebook oldalt is, amely egy részről kedvcsináló a témákhoz, másrészt lehetőséget ad a közös eszmecserére is két találkozó között.