2017. december 17., vasárnap

Téli évfordító tűzáldozat

December 17-én, advent 3. vasárnapján rendeztük meg Ludastón a hagyományos évfordító tűzáldozatunkat. A közeli karácsony ellenére - vagy éppen azért - közel 80 érdeklődő gyűlt össze a tűzoltár körül.Mindig meglepő számunkra, hogy mennyi érdeklődőt sikerül ezen az igazán késői időpont megmozgatnunk és Ludastóra, a "pusztába" csábítanunk. Ezért idén is nagy figyelmet fordítottunk a lelkesítő invitálásra. Pécsi központunk honlapján, hírleveleinkben és az önkéntesek személyes kapcsolatait is kiaknázva hívtuk a vendégeket a Homokhátság szívébe.

Ez a rendezvény újra és újra alapítványunk alap eszmeiségét hangsúlyozza. Tradícionális értékeket emel át a keleti jóga tradícióból - a tűzáldozat, a mantrák, a vegetárius vendéglátás, meditáció - magyar közegbe: a "pusztai" iskola és a tanyavilág, a felzengő bivalykürtök, a magyar fohászok. 
Az egyik Pécsről, először ide látogató vendégünk meg is jegyezte, hogy kellemesen csalódott, ennél sokkal "indiaibb" programot várt egy Gangesz nevet viselő alapítványtól.

Az idei év utolsó, nagyszabású rendezvényét a lezárásnak és a hálaadásnak dedikáltuk.

A tavalyi évben megkezdett hagyományt követve a vegetárius ebéden túl házi készítésű termékek vásárával vártuk az érdeklődőket. Önkénteseinket, de az ide látogató vendégeket is arra kértük, hogy kézzel készített termékeiket hozzák magukkal és rendezzünk közösen "adventi" vásárt. Nagy sikert arattak a házi készítésű aszalványok, de a textil kulcstartók elkezdve a füstölőig számos portéka közül lehetett válogatni.