2014. július 22., kedd

Ki mint arat, úgy arat - ludastói Aratóünnep 2014

Július derekán, vagy augusztus elején történik. A Nap Tanya már hajnali öt órakor felnőttek csevegésétől és gyerekzsivajtól hangos. Nem, ilyenkor nem egy izgalmas mese miatt kelnek korán a gyermekek, és nem is a legújabb számítógépes játék hozza őket lázba. A meleg nyári nap hűvös reggelén a Ludastói Aratóünnep kezdődik.


Idén majdnem egy tucat kaszás indult neki a rozstáblának, mögöttük férfiak, nők, gyermekek hajlongtak, kapkodva a kalászt, szedve a markot, ügyesen kötözve kévébe aztán. Megint a cséplőgép hajtása volt a legnagyobb erőpróba, egymást váltva gyürkőztek neki a férfiak. 


Ebben az évben a részvevők megismerkedhettek a szelelés művészetével is. Aki nem a gabonaföldön tüsténkedett, az a munkásokat szolgálta, nekik próbált örömet szerezni. Nem kis sikerrel.Ebédidőben dél-afrikai receptúra alapján készült pizza és finom magyar bableves örvendeztette meg az aratókat. A délutáni forróságot pedig frissítő indiai joghurtital enyhítette. Majd a még mindig aktív gyermekek és szülők íjász-oktatáson vehettek részt, amit a pizzát is készítő afrikai lovasíjász barátunk tartott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése