2014. november 16., vasárnap

Kirándulás Lébénybe

Tavasszal célként tűztük ki, hogy rendszeressé tesszük a  Jógaház által szervezett kirándulásokat. November 16-án ezúttal Lébénybe indultunk. 


A cél a Szent Jakab tiszteletére szentelt, a  XIII. század elején épült egykori monostor meglátogatása volt. A templomba gazdagon díszített főkapun jutottunk be, ahol tágas tér, áhítat, csend fogadott bennünket. Szakértő idegenvezető vezetett körbe bennünket a templomban.

Valamikor az apátság a főútvonal mellé épült, hogy az ember jártában keltében betérhessen egy-egy fohászra, áldáskérésre, hogy munkája, tevékenysége megszentelődjön, s így Isten segedelmével érje el apróbb céljait. Tudva, hogy Isten áldásával a dolgok rendben elérik céljukat, és így örömtelivé is válnak. 
Ma céljaink gyorsabb elérése érdekében új utak épültek kihagyva a szakrális vonalat. Erősen szükség van a józan észre, hogy az emberek megtalálják a kor szelleme által elrejtett valódi kincseket, amik nemcsak itteni tartózkodásuk apróbb céljai, hanem az igazi, és örök célt támogatják életükben.

Hazafelé utazva erről beszélgettünk. Különleges atmoszférát vittünk magunkkal. Zaklatott, rohanó világunkból jó volt egy pillanatra kilépni, fellélegezni. A jelentéktelennek tűnő dolgok is más megvilágításba kerültek.


Bízunk benne, hogy azok, akik részt vesznek egy ilyen kiránduláson pozitív élményeket gyűjtenek. Egy-egy közös élmény és főleg a közös beszélgetések segítenek, hogy a hétköznapokban új látásmóddal felvértezve és megerősödve álljunk helyt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése