2015. augusztus 29., szombat

XIX. Vegetáriánus Fesztivál

Augusztus 29-én délelőtt 10 órakor nyitotta meg kapuit idén a Vegetáriánus Fesztivál a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. Ezúttal is meghívást kaptunk a rendezvényre. Törzs kiállítóknak számítunk, hiszen már a kezdetektől részt veszünk ezen az igazán változatos és nagyszabású programon.


Nehéz lenne konkrét számokkal leírni a hétvégén itt megforduló látogatókat, de magukat a kiállítókat is nehéz lenne számba venni. A téma alapvetően a vegetáriánus táplálkozás, azon belül pedig a vegán étkezés volt. 
Az ételkóstolók is ezeket a területeket ölelték fel.

Alapítványunk füstölőkkel és különböző kiadványainkkal töltötte fel standját és természetesen nem hiányzott a kóstoló sem: egyik önkéntesünk házi készítési citromos vajas kekszet készített.


A jelenlét egyik legnagyobb értéke abban rejlett, hogy nagyon sok új információt gyűjtöttünk be, új érdeklődőkkel találkoztunk, kapcsolatokat építettünk. Sikerült új kiadású vegetárius szakácskönyvünkből is eladnunk néhány példányt.

Legnagyobb örömünkre a korábbi évek Kagylókürt folyóirataiból szinte mindegyik elfogyott.

Alapítványunk emberi erőforrásai nagyon korlátozottak, ezért komoly szervezési munkát és áldozatot igényel önkénteseink részéről egy-egy ilyen rendezvényen való megjelenés.


Látjuk azonban az értékét ezeknek a nagy közösségi programoknak és mindenképpen arra törekszünk, hogy a jövőben is sikerrel vehessünk részt hasonló programokon.