2016. január 27., szerda

I. Mandala kör – Kecskemét

Újabb központtal bővült a Mandala kör országos hálózata. Január 27-én elindultak a kecskeméti beszélgetések a Valentino Kávéházban a belváros szívében. Ezentúl minden hónap utolsó szerdáján összegyűlnek itt a Kagylókürt újság helyi olvasói és egy-egy izgalmas témáról beszélgetnek, úgy ahogy már az ország több városában is megtehetik.


Első alkalommal váratlan létszám, 14 érdeklődő gyűlt össze a Valentino Kávéház emeleti kis zugában. Az első fél óra az ismerkedéssel és a legkülönfélébb finomságok rendelésével telt el, de azután lassan-lassan megindult a beszélgetés is.


Minden Mandala körnek megvan a helyi hangulata, sajátossága. A kecskemétinek az a különlegessége, hogy kifejezetten a Kagylókürt folyóirat Orientáció rovatával foglalkozik. Azaz Indiával kapcsolatos témákat vet fel. Így lehetőség van hiteles információk megosztására, az indiai kultúrával kapcsolatos kérdések feltételére.
A beszélgetésfolyam a Bhagavad-gítá, India egyik legfontosabb szentírásának öt alapelvével indult: Isten, világ, lélek, karma és az idő. Ezeknek az alapvető fogalmaknak a tisztázása segít egy kicsit közelebb kerülni az indiai gondolkodásmódhoz.


A témához kapcsolódó Kagylókürt cikk elérhető az interneten.


Miért fontos ez, ma, itt Magyarországon, Kecskemét városában? A beszélgetés során a résztvevők olyan új nézőpontokat kapnak, amelyek segítségével egy egészen más szellemi hozzáállást tudnak kialakítani. Így nemcsak hiteles információkhoz jutnak egy hatalmas ország gazdag kultúrájáról, de felismeréseik gazdagíthatják mindennapi életüket.


A következő találkozóra egy hónap múlva kerül sor. A kezdeti felvezetés után a téma marad ugyanaz: Istenkép Indiában.

Állandóan frissülő információk a kecskeméti Mandala kör facebook oldalán elérhetőek.