2016. január 15., péntek

A Kagylókürt 64. számának budapesti bemutatója

Az év első Kagylókürt bemutatója a folyóirat 30 éves jubileumának jegyében születésnapi hangulatban zajlott le 2016. január 15-én 16 órakor az Írók Boltjában. "Szenvedély nélkül nincs élet és nincs halál" - olvashatjuk a Kagylókürt 64. számában. Ezt a témát, ezt a különleges "nyelvet, amit mindenki megért" ismerhettük meg a Kagylókürt szerzőinek szemén keresztül.

Az életet különböző területeit behálózó témákat összefűzi a szenvedély, amely "az egyetlen lehetséges közeledési mód az égi igazságok felé."
Rácz Géza főszerkesztővel és vendégeivel - Szendrei Lászlóval és Szabó Edittel - a bemutatók állandó moderátora - Ősz Szabó Éva beszélgetett.

Szó volt többek között a 64-es szám rejtelmeiről (a sakktábla mezőinek, a Ji King jósjeleinek száma, 64-féle genetikai kód, 64 isteni tulajdonság stb.), a történelem és a szenvedély kapcsolatáról, az illatok jelentőségéről és az eszmerendszerek viadaláról is.

"Úton menny és föld között. Reinkarnáció és nemes jellem." - Szabó Edit Nyugat-Afrika sok évezredes bölcsességébe avatta be a megjelenteket. Cikkének mottója: "A föld csak piactér, a menny az otthonunk."

Szenvedély és csokoládé - a kézműves csokoládék avatott készítője, Péceli Gyöngyvér a titkokról beszélt. Ő erre az alkalomra különleges ajándékkal készült: mindenki apró marcipán kagylókürtöt kapott ajándékba, ami ráadásul a legfinomabb töltött csokoládé kockán kapott helyet.

Az est záróakkordjaként születésnapi meglepetés gyanánt a résztvevők bele is kóstolhattak a Kagylókürtbe: a kézzel készített több rétegű csokikocka ízvarázsa és a fekete csokoládén díszelgő marcipánból megformázott kagylókürt nagy sikert aratott. 



A kagylókürt ízét ugyan nem tudjuk megosztani, de a Kagylókürt hangjával kezdődő különleges délután felvétele elérhető a You Tube-on. A szenvedély egy más nézőpontból.

Nincsenek megjegyzések: