2016. január 28., csütörtök

Emberi értékek – XXXII. Mandala kör Pécsett

A legutóbbi találkozónk január 28-án az első volt ebben az évben, de más szempontból is újdonságnak számított. Most vállalkoztunk arra először, hogy a hallgatóságból kérjünk meg valakit, hogy készüljön fel egy témából és vezesse is fel a többieknek.
Így kerülhetett a figyelem középpontjába az „emberi értékek”, amelyet még tavaly, a legutóbbi Mandala körön húztunk ki abból a kosárból, ahová a résztvevők az őket leginkább foglalkoztató témákat gyűjtötték össze.


Ismét meghívott vendégünk volt Rácz Géza a Kagylókürt főszerkesztője, aki a közös összehangolódás reményében megcsendítette a hangtálat, amely immár állandó eleme a pécsi Mandala estéknek. Ezt követően nagyon szép, összefogott előadást hallhattunk az emberi értékekről, amelyek több pontban is hozzászólásra hívták a résztvevőket.


Ezt követően Hild Mária, a pécsi Mandala kör egyik állandó tagja vette át a szót és a korábbi Kagylókürt folyóiratok cikkeiből szemezgetett egy-egy frappáns bekezdést. Kérdéseit elsősorban a főszerkesztő úrnak címezte. A jelenlévők egy bővebb kifejtését kaphatták az újságban megjelenő egy-egy tömör, súlyos mondatnak.



A beszélgetés olyan szétágazó és gazdag volt, hogy a beígért „szent bolondok” témára már nem maradt idő. Néhány gondolatébresztő mondat erről a pécsi Mandala kör facebook oldalán elérhető. Itt folytatódik tovább a beszélgetés, amely komolyan megérintett egy-egy résztvevőt.



A Mandala kör sikerének jele, hogy írások érkeznek hozzánk, amelyek arról árulkodnak, hogy a jelenlévők magukkal viszik a beszélgetés élményét. A felmerült gondolatok pedig tovább dolgoznak bennük és életük részévé válnak.


Reméljük, még sokáig hasonló érdeklődés mellett folytathatjuk találkozóinkat!

Nincsenek megjegyzések: