2016. február 25., csütörtök

A türelem – XXXIII. Mandala kör Pécsett

Igen nagy érdeklődés mellett – több mint 30 látogatóval – zajlott február 25-én a Mandala kör Pécsett. Folytattuk a közönség által felvetett témák megbeszélését. Meglepetésünkre még Budapestről is érkezett vendégünk, aki kifejezetten ezért a programért utazott ide.


A témát ezúttal is egy Mandala kör tag, Kenderesi Ilona vezette fel. A türelemmel kapcsolatban leginkább a „türelem-paradoxon”-ra hívta fel a figyelmet, amely különbséget tesz az abszolút türelem és a társadalomban megjelenő türelem között.



A téma vitára, ellenvetésre ösztönzött, amelyben sokan részt vettek. Ezt követően Hild Mária válogatott idézetei hoztak színt a programba. Kosarában színes csomagok vártak mindenkire, amelyek tartalmához hozzájutni bizony szükség volt egy kis türelemre.



Interneten meghirdetett játékunk résztvevőinek is egy kis ajándékkal kedveskedtünk. A feladat az volt, hogy a Kagylókürt folyóiratból gyűjtsenek idézeteket a türelemmel kapcsolatban.
A következő találkozónkon folytatjuk a megkezdett sort és szintén egy közönségkérésnek teszünk eleget. A téma március 31-én: „Mi a valós valóság?” A kérdésre ezúttal meghívott vendégünk Rácz Géza, a Kagylókürt főszerkesztője igyekszik megadni a választ.