2016. február 24., szerda

II. Mandala kör – Kecskemét

Nagy örömmel üdvözöltük vendégeinket február 24-én, 18:00 a Valentino kávéházban. A bevezető előadás után, amely leginkább az ismerkedéssel, a Mandala kör hálózatának működésével telt el, most már igazán választott témánkkal – az indiai istenképekkel – foglalkoztunk.
A beszélgetést India az istenségek országa címmel hirdettük meg és a vártnál nagyobb érdeklő érkezett. Összesen 17-en gyűltünk össze, akiknek a nagy része az internetről talált el hozzánk.


A Kagylókürt folyóirat cikkeire alapozott témafelvezető előadás után kezdődött az igazi beszélgetés, amelyhez aktív és érdeklődő módon szóltak hozzá a jelenlévők. Miközben otthonos környezetben, oldott hangulatban ki-ki valamilyen finom teát iszogatott, olyan kérdések megválaszolásán gondolkodtunk, mint például: több istenhívőek vagy egy istenhívőek az indiaiak, mi a különbség a személyes és személytelen istenfelfogás között.



Még egy kis játékra is maradt idő. A résztvevők színes kártyákat húztak, amelyeken különböző indiai istenségek képeit ábrázolták. Közösen keresgéltük, találgattuk melyik-melyik istenség, milyenek az attribútumai, milyen tulajdonság hordozói.



A beszélgetés jóval a kiszabott időn túl is folyt. 21 órakor távozott az utolsó vendég. Bízunk benne, hogy mindenki egy kicsit többet tudhatott meg India sokszor félreértett hitvilágáról.
A következő alkalomra március 30-án kerül sor. A téma ezúttal a Prakrti – Az anyagvilág.