2016. június 9., csütörtök

Találkozások – 87. Ünnepi Könyvhét – Budapest

Alapítványunk lelkes önkéntesek összefogásának köszönhetően immár évek óta résztvevője a magyar szellemi élet egyik legrangosabb eseményeként számon tartott Ünnepi Könyvhétnek.

Június 9-13. között a Vörösmarty téren a 17-es pavilon adott helyet a Napkelet Bölcseleti Iskola Kiadónak. Nagy sikere volt könyveinknek, különösen az erre az alkalomra újra kiadott Hanszakunda-upanisadnak és a Kagylókürtnek is. Idén testvérkiadónk, a Danvantara Kiadó jógafilozófiával és jógapszichológiával foglalkozó kiadványai is gazdagították a kínálatot.
 


 A mostoha időjárás, a nagy esők ellenére sokan látogattak el hozzánk. Ez a júniusi pár nap a találkozások jegyében zajlott: költőkkel, írókkal, szellemi iskolák vezetőivel, diákokkal és üzletemberekkel egyaránt szót váltottunk. Volt aki Komárnoból és volt, aki Maliból érkezett. Közkívánatra készítettünk Möbius-szalagot, de sokan örültek az ajándék könyvjelzőknek is.


Rácz Géza urat, a Kagylókürt főszerkesztőjét június 12-én vasárnap délután üdvözölhettük körünkben.  Az olvasók örömére nemcsak dedikálta írásait, fordításait  (Kagylókürt, Élettengely, Hanszakunda-upanisad, Védánta-szútra), hanem hosszasan el is beszélgetett a megjelentekkel. A könyvhét ideje alatt vendégünk volt a győri Széchenyi István Egyetem tanára, a Kagylókürt állandó szerzője, Váray László is.