2014. szeptember 22., hétfő

Napkelet Bölcseleti Iskola - Élet

Hosszúra nyúlt szünet után a szervezők és a résztvevők egyként várták a Napkelet Bölcseleti Iskola 2014-es indulását. Bár az első előadást szeptember 22. hétfő-re délután 17 órára hirdettük meg, mégis a várakozást felülmúló volt az érdeklődés.

"Az embert létezése során szüntelenül foglalkoztatja az élet és a halál kérdése. Kultúráktól függően, családból hozott minta alapján, neveltetésünk hatására alakul ki viszonyulásunk e problémakörhöz. Nagy ajándékot kap az, akit már gyermekkorától tanítanak az élet tiszteletére és a halál természetszerű elfogadására."


"Felnőttként már nehezebb a szemléletváltás, mégis kénytelenek vagyunk saját és környezetünk érdekében megtenni ezt. Felelősséggel tartozunk önmagunk fejlődéséért. Ennek felismerése döntő lépést jelenthet további életünk során."


"Megérthetjük, ez boldogulásunk és boldogságunk kulcsa. Egyazon úton haladva mégis különbözőképpen értelmezzük életünk nagy kérdéseit, amint ez az élet-halál lényegét megfogalmazó véleményekből kitűnik."

Egy résztvevő gondolatai:

"A Napkelet Bölcseleti Iskola előadása is szépen kezdődött. Először elmélet majd gyakorlat következett.
A résztvevők száma a vártnál több volt nagy Örömünkre. Olyan emberek is ellátogattak a programra akiket a Magyar Irodalom és Könyv ünnepén ismertünk meg a Budai Várban.
A hangulat szárnyalt a gyakorlat folyamán, ahogy kézen fogva ültünk a teremben és mind a 38-an és zengtük a fohászokat.
Köszönöm hogy részese lehettem!"

A többi idézetet a Kagylókürt folyóirat 2003-ban megjelent 35. számából, az "Életbevágó kérdések" című cikkből vettük.

További képek az előadásról megtekinthetőek ebben az albumban.

A Napkelet Bölcseleti Iskola - Élet című előadása itt megtekinthető.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése