2014. szeptember 2., kedd

Vegetáriánus Fesztivál 2014

A Vegetáriánus Fesztivál 2014. augusztus 30-31. között a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban már 18. alkalommal került megrendezésre. Az érdeklődők táplálkozási szakemberek előadásait hallhatták, csoportos jógaórán , relaxációs és tánc foglalkozásokon,  főzőtanfolyamokon, öko és bio szemléletű termékbemutatókon vehettek részt, valamint makrobiotikus és vegetáriánus ételeket kóstolhattak. Alapítványunk már sokadik alkalommal van jelen információs standjával, így már kezd az állandó résztvevők közé tartozni!


A rendezvény célja, - hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket - alapítványunk számára is kiemelkedően fontos. 

Az indiai védikus írások ugyanis, az emberek lelki fejlődése érdekében az ahimszá, az erőszaknélküliség tanítását írják elő. Ez azt is magában foglalja, hogy ne fogyasszunk olyan ételeket, amelyeknek megszerzése mások számára fájdalommal, erőszakkal jár. Hogyan remélhet az ember nyugalmat és boldogságot a maga számára, ha folyamatosan szenvedést okoz az állatoknak, vagy elpusztítja őket?

"Nem szabad, hogy a te Isten által adott testedet arra használd, hogy elpusztítsd Isten teremtményeit, legyen az ember, állat vagy bármi más."
Yajur-veda samhita 12.32

 A Védák az emberi testet isteni ajándéknak tartják, amely lehetőséget nyújt a lélek fejlődéséhez.


Standunknál az érdeklődők tájékozódhattak programjainkról, megvásárolhatták kiadványainkat és indiai ajándéktárgyainkat, valamint ételkóstolóban is részesülhettek. A vegetarianizmus bölcseleti hátterére vonatkozó gondolatainkat, életmódra vonatkozó szemléletünket és nem utolsó sorban az általuk kínált finomságok teljesen vegetáriánus receptjeit is sokakkal megosztottuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése