2015. február 26., csütörtök

Az önismeret - XXIV. Mandala kör Pécsett

A pécsi Manala kör ezúttal egy örökké aktuális témát választott a szokásos hó végi összejövetelére. Újra lehetőség adódott az egyre inkább klubfoglalkozást öltő program során, hogy a résztvevők töltekezzenek és lelkesítsék egymást a szellemi kultúra építésére. A beszélgetés kiindulópontját ezúttal is a Kagylókürt folyóirat egyik cikke szolgáltatta.



A Mandala kör nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a szabad beszélgetés keretei között a Kagylókürt olvasóköre is maradjon. Arra ösztönözzük a tagokat, hogy olvassák a folyóiratunkat, együtt beszélgetünk a témákról és lehetőséget adunk arra, hogy a főszerkesztővel közösen gondolkodjanak, illetve kérdéseket tehessenek fel a cikkekkel kapcsolatban.

"Az önvizsgálat, önreflexió, s az ebből fakadó önismeret olyan tengely, ami valóságos világfaként szolgálhat, márpedig a világfa összeköti a földet az éggel."
Mi sem lehet gyakorlatibb és fontosabb kérdés, mint az önismeret. A Kagylókürt 61. száma ezt a témát járja körül, és ez mindenképpen fontos kérdés azoknak, akik a világ és önmaguk megértésén fáradoznak.


A felvetett kérdések fontosak, a válaszok gyakorlatiasak. Kiderült, hogy az összegyűlt 10-12 ember milyen sokféleképpen látja önmagát és másokat is. Az önismeret tükör, amelyet sokszor mások felé fordítunk, és a saját hibáinkat másokra vetítjük. Szívünk tükrét azonban magunk felé kell irányítanunk, majd összegyűjtenünk a bátorságunkat és nyitott szívvel belenéznünk. Amit ott látunk feladat egész életünkre. Az út első lépése...


A február 26-i találkozónak hangulatos lezárást adott, hogy egyik önkéntes tagunk különleges meglepetéssel készült a jelenlévőknek. Egy kosárra való színes idézetet hozott a Mandal kör résztvevői számára. Mindenki egyedileg elkészített, díszen csomagolt papírt húzhatott, amelyen egy-egy elgondolkodtató sor ált. Bár az idő kicsit elszaladt, mégis mindenki maradt még egy kicsit, hogy gyönyörködjön a válogatott Shakespeare és Goethe idézetekben.

Annyira sikeresnek éreztük az ötletet, hogy a jövőben akár a Mandala kör állandó elemévé is válhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése