2015. május 28., csütörtök

Labirintus – XXVII. Mandala kör Pécsett

Rendhagyó módon zárult a szezon a Mandala kör számára. Újra a régi idők hangulatát idézte az egész estés vetítéssel kísért előadás, amelyet Rácz Géza, a Kagylókürt főszerkesztője tartott a Chatres-i székesegyház labirintusáról.


A találkozó érdekessége emellett, hogy a Mandala kör elindított egy országos facebook kampányt „Kagylókürt mindenhol, mindig, mindenkinek” címmel. A lényege, hogy játékos módon népszerűsítse a folyóiratot, és nemzetközileg is felhívja a figyelmet az idén már 30 éve megjelenő Kagylókürtre.


A magunk között csak „lila” kampánynak nevezett kezdeményezésbe bárki becsatlakozhat, aki lát a környezetében a 63. Kagylókürt borítójához hasonló, lila színárnyalatú tárgyat, virágot, ruhát stb. A feladat egy fotó készítése, amelyen a Kagylókürt is szerepel. Ezután ezt a képet a Mandala kör facebook oldalára kell feltölteni. A leginkább kedvelt képekkel a beküldők ajándékot nyerhetnek.
Ennek szellemében a Mandala kör tagjait is arra kértük, hogy viseljenek lilát. Sikerült is egy remek fényképet készíteni, amely igen nagy sikert aratott a facebookon.


Rácz Géza úr előadása lenyűgöző, új távlatokba helyezte a Chatres-i székesegyház padlómozaikját. Bár a labirintus témája nem a legújabb Kagylókürt számban jelent meg, mégis illeszkedett a 63. szám tematikájához amennyiben egy váratlan és új nézőpontból vizsgálta ezt a gyönyörű, gótikus építészeti remeket. Az önmagunkhoz vezető lelki út lépcsőfokait jártuk végig a belső energiaközpontokra, a csakrákra fókuszálva.

Az előadás előtt ünnepélyes nyereményátadásra is sor került. Az egyik vendégünk ugyanis helyes választ adott a Kagylókürt facebook oldalán feltett kérdésre.


Az est végén az egyik résztvevő Rácz Géza úrnak egy különleges (lila színű) viaszképet ajándékozott, köszönetképpen fáradságos munkájáért, amely újra és újra lehetővé teszi, hogy a kezünkbe vehessük a Kagylókürt folyóiratot. Még éjszakába nyúlóan tartott az oldott beszélgetés és a játék. Egy sarokban többen nekiálltak a Chatres-i székesegyház padlómozaikjának kirakásához…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése