2015. június 21., vasárnap

Feltöltődött a család minden tagja – IX. Ludastói Nyárünnep


Nyugodt, elégedett állatok, szabadon térülő-forduló gyermekek, önfeledten „játszó” szülők. Nagy nevetésekkel kísért mély megtapasztalások. Csendes, mély megtapasztalások. Csend. És a háttérben a ludastói fák leveleinek halk susogása.... Egy lelki oázis: a Ludastói Nyárünnep. Kilencedik alkalommal tartottuk meg alapítványunk legnagyobb szabású nyilvános rendezvényét a Ludastói Nyárünnepet. 

Már június 21.-én vasárnap délelőtt szép számú önkéntes csapat gyűlt össze a Helvécia közeli Nap Tanyán, hogy munkájával segítse a program megvalósulását. Az esemény csúcspontja minden évben az esti tűzceremónia, minden más programpont a közösségi szertartásra való felkészülést segíti.


A résztvevőket idén is lelki töltőállomások segítették a ráhangolódásban. Volt olyan helyszín, ahol a táj szépségének adhatták át magukat, de olyan is, ahol szent szövegeket énekelve egy különleges dobmeditációban vehettek részt. A Karma műhelyben a rossz tulajdonságaiktól szabadulhattak meg, egy labirintusban pedig az egész életük történéseit vehették számba.


Aztán gyerekké válhattak egy másik helyszínen, visszatalálva a tündérek, koboldok, erdei manók világába. A mozgékonyabbak spirituális hétpróbában vehettek részt, az eszmélkedés kedvelői titkos tanítást kaphattak.


A gyermekek a csokibazárért, a pantomim előadásért és a kézműveskedésért lelkesedtek, a felnőtteket a helyi portékák vására és a lélek ének hozta lázba. A természetbarátok egy tehén jelenlétének, a lovaskocsizás lehetőségének és a tanyasi hangulatnak örülhettek.

Nyárünnepi képözön itt.