2015. október 13., kedd

Lélek útja - Szent Hármasság

Második alkalommal találkozunk a Lélek útján október 13-án este. Ezúttal a „Szent Hármasság” került a figyelem középpontjába.

Szerettük volna, ha a cím figyelemfelkeltővé válik, az alcím azonban eloszlatta az esetleges zavart, hiszen egyértelművé vált, hogy a beszélgetés nem teológiáról, hanem a „Test, lélek és a szellem kapcsolatáról” fog szólni.

Ismét közel 20 fő gyűlt össze, hogy meghallgassa Rácz Géza urat. A helyi önkéntes csapaton túl, jó volt látni a sok új arcot is. 

Az előadót ezúttal Hallók Dénes, önkéntes munkatársunk munkatársunk mutatta be a közönségnek. Az ő aktív közreműködésével jöhetett létre ez az előadás sorozat.

Az előző előadáshoz képest a hangsúly a filozófia felé tolódott. A Kagylókürt főszerkesztője kategóriákba rendezve mutatta be az univerzum működését, a létezés, a tudat és az öröm hármas csoportját. Tréfás és hétköznapi példákkal hozta közel az ind filozófia olyan fogalmait, mint a karma, dharma és a májá.

Az előadást rövid diavetítés zárta le, amely a világ kibomlásáról, fokozatos felépüléséről egy merőben új paradigmát mutatott be. Így a Lélek útja a Kagylókürt 56. számában található "Paradigma" cikkhez is kapcsolódott.

A beszélgetés után vendégeinket apró finomságokkal kínáltuk. Hogy a szellemi táplálék után vágyók se maradjanak éhen, válogathattak könyveink és kiadványaink – elsősorban a Kagylókürt számai – közül.