2015. november 23., hétfő

IV. Mandala kör – Miskolc

Megalakulása óta talán november 23-án volt a legkülönlegesebb Mandala kör Miskolcon. Ezúttal itt volt velünk Rácz Géza, a Kagylókürt folyóirat felelős szerkesztője és az alapítvány vezetője.
Nemcsak egyszerű beszélgetésre szorítkozott a mai program, hanem egy kellemes kiránduláson is részt vehettek azok, akik ma eljöttek a Mandala körbe. Egy lelkes önkéntesünk ment vendégünk elé Miskolc határába, majd onnan jöttek be közösen a városba. Találkozóhelyünk egy különleges virágbolt, amelyet egyik önkéntesünk vezet, és mára már igazi csomópontjává vált a Kagylókürt és a metafizikai tudás, az indiai tradíció iránt érdeklődő miskolci közönségnek.


Délben volt a találkozó a Bükk lábánál, ahonnan felmentünk a szentléleki kolostorhoz, ahol hóesés fogadott minket. Körüljártuk a kolostort, egy kis rejtett oltárnál megpihentünk, körbeálltunk és elmondtunk néhány fohászt. A főszerkesztő úr néhány meghitt, szép szóval beszélt az összegyűlteknek.


Ezután a Magoskői kilátóhoz indultunk, ahol páratlan kilátásban gyönyörködhettünk. Sámándobolással és közös éneklés kovácsolta össze a csapatot, hogy azután immár a városba visszatérve folytatódjon a Mandala kör. 


Nagyon tartalmas és interaktív beszélgetés alakult ki szinte azonnal. A több mint 20 résztvevő nyitott szívvel és elmével fogadta Rácz Géza úr előadását az egyetemes emberi értékekről, az életformáló szellemiségről. Énekeltünk, beszélgettünk és sor került egy különleges „metafizikai” játékra is: Mindenki húzott egy lapra felírt idézetet, amely valamelyik szentírásból származik. Erről beszélgettünk, mindenki megfogalmazta, hogy számára mit jelentenek a papíron látott inspiráló gondolatok.


A levegőt megtöltötte a nevetés, mindenki nagyon lelkes volt és sokak szívét átitatta a szeretet és a megértés. Ahogy telt az idő percről-perce bensőségesebbé vált a hangulat. Finom ételekkel vendégeltük meg a résztvevőket és egészen este 10 óráig folyt a beszélgetés az élet igazán fontos kérdéseiről.