2015. november 21., szombat

V. Kagylókürt Mandala Kör - 30. születésnap

A debreceni Kagylókürt Mandala Kör 2015. november 21-én Rácz Géza főszerkesztő urat látta vendégül, aki a kiadvány legújabb, 64. számával érkezett. A rejtett aranyszínben pompázó lapszám jubileumot jelképez, ugyanis ebben az évben ünnepeljük a folyóirat 30 éves működését. 

A Carpe Diem Teaház adott otthont a 11 fős beszélgetésnek, ahol egy minőségi egzotikus tea mellett ünnepeltünk. Régi fotókat nézegettünk a szerkesztőség debreceni csapatáról és nem hiányzott az asztalról a 30-as számot mintázó sütemény sem.


Kovács Gergely Pál házigazda köszöntötte a vendégeket és bevezetőként a 30-as és a 64-es szám jelképrendszeréről beszélt. Másik házigazdánk, Szendrei László, történész kérésére a főszerkesztő úr a mostani szám tartalmát ismertette, így megtudtuk, hogy a főtéma a szenvedély. Egy körkérdéssel mindenki elmondhatta véleményét azzal kapcsolatban, hogy mit jelent számára ez az érzelem.A beszélgetés végén csoportképet is készítettünk, hogy ne kelljen annyit keresgélni tíz év múlva, mint ahogy most tettük. A vendégek a folyóirat dedikált példányával indultak haza, hogy végre kettesben maradhassanak az „aranykönyv” filozófiai témákat kibontó soraival.