2015. november 21., szombat

V. Kagylókürt Mandala Kör - 30. születésnap

A debreceni Kagylókürt Mandala Kör 2015. november 21-én Rácz Géza főszerkesztő urat látta vendégül, aki a kiadvány legújabb, 64. számával érkezett. A rejtett aranyszínben pompázó lapszám jubileumot jelképez, ugyanis ebben az évben ünnepeljük a folyóirat 30 éves működését. 

A Carpe Diem Teaház adott otthont a 11 fős beszélgetésnek, ahol egy minőségi egzotikus tea mellett ünnepeltünk. Régi fotókat nézegettünk a szerkesztőség debreceni csapatáról és nem hiányzott az asztalról a 30-as számot mintázó sütemény sem.


Kovács Gergely Pál házigazda köszöntötte a vendégeket és bevezetőként a 30-as és a 64-es szám jelképrendszeréről beszélt. Másik házigazdánk, Szendrei László, történész kérésére a főszerkesztő úr a mostani szám tartalmát ismertette, így megtudtuk, hogy a főtéma a szenvedély. Egy körkérdéssel mindenki elmondhatta véleményét azzal kapcsolatban, hogy mit jelent számára ez az érzelem.



A beszélgetés végén csoportképet is készítettünk, hogy ne kelljen annyit keresgélni tíz év múlva, mint ahogy most tettük. A vendégek a folyóirat dedikált példányával indultak haza, hogy végre kettesben maradhassanak az „aranykönyv” filozófiai témákat kibontó soraival.