2015. szeptember 29., kedd

Elindult A lélek útja előadássorozat Kecskeméten

Különleges előadássorozatot indított a Hindu-Magyar Kulturális Alapítvány „A lélek útja – Térkép keresőknek” címmel a Hirös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ belvárosi épületében. A témaindító beszélgetésre szeptember 29-én került sor.

Alapítványunk már többször tett kísérletet kecskeméti előadássorozatok szervezésére, most könnyedebb hangvétellel szeretnénk közölni mély tartalmakat. Ezért is fogalmaztuk meg alcímünkben „Beszélgetések az élet dolgairól”.

A filozófiát és a pszichológiát ötvöző előadások első blokkját 2015-ben alapítványunk vezetője, Rácz Géza, a Kagylókürt folyóirat főszerkesztője tartja.

A témaindító beszélgetés a „Varázsszavak az életútra – Ki vagyok én?” címet viselte, és az önismeret fontosságáról és kezdő lépéseiről szólt. Ősz Szabó Éva a budapesti Napkelet Bölcseleti Iskola munkatársa irányította moderátorként az első beszélgetést. Megnyitó szavaiban kiemelte, hogy milyen sokat jelenthet egy útkereső számára, ha olyan folyóirattal találkozik, mint a Kagylókürt, amelyben támpontokat találhat saját belső útjához.


A vendégeket egy váratlan, játékos feladat vonta be a közös munkába. A közel harminc résztvevő párokba rendeződött és ismeretlenül kellett a másikat bemutatni, fő jellemvonásait egy papírra felírni. A feladatot az tette még intenzívebbé, hogy előtte mindenki saját magáról is leírt néhány gondolatot. Végül nagy derültség mellett hasonlítgattuk össze, ki mit gondol magáról és a másikról.

A találkozó jó hangulatban, sikeresen zajlott. Ezentúl minden második kedden, 18:00-kor kerül sor a beszélgetésekre. A következő téma pedig a „Szent háromság – Test, lékek és szellem kapcsolata” címet viseli.