2015. szeptember 24., csütörtök

Középpont - XXIX. Mandala kör Pécsett

A nyári szünet után a hónap utolsó csütörtökén, szeptember 24-én újra összegyűlt a pécsi Mandala kör állandó és új tagsága. Ezúttal – a szezonnyitásra való tekintettel is – a középpontot választottuk témául. Legyen egy téma, amely egy kicsit összerázza a nyáron szétszóródott csapatot.

A beszélgetést, önkéntesünk, Radnai Imre vezette. A témaötlet is tőle származott és ő vállalta magára a moderátor szerepét is. „Sok középpont vagy csak egy középpont van-e? Elveszhet-e az eredeti középpont” – tette fel a kérdést a jelen lévőknek.



Mindjárt egy játékos feladatta kezdődött az este. A résztvevők kaptak egy nagy fehér papírlapot és azt a feladatot kapták, hogy rajzoljanak rá köröket. Tollak, ceruzák, körzők rendelkezésre álltak. Érdekes ábrák születtek a kezünk alatt, de a valódi hasznot az jelentette, hogy mindjárt számtalan gondolat született a jelenlévőkben és megindulhatott a beszélgetés, amely a valódi értéke a Mandala körnek.

 
A Kagylókürt főszerkesztője, Rácz Géza úr ezúttal is jelen volt, a beavatásról, a láthatóvá váló titokról osztotta meg gondolatait a téma kapcsán.


Bár ezúttal kisebb létszámban gyűltünk össze, de akadt új tagunk is. A megszólalások őszinték és tanulságosak voltak, ezúttal is hasznos gondolatokkal gazdagodva indulhatott mindenki haza.

Nincsenek megjegyzések: