2017. február 20., hétfő

IX. mosonmagyaróvári Mandala - Betegség, öregség, halál

Az élet igazán fontos kérdéseiről folyt a beszélgetés február 20-án a Mandala körön, amely tökéletesen illeszkedik a félév tematikájába és jó kiegészíti az előző találkozó témáját.

Meghívott vendégünk ezúttal Váray László zenepedagógus és előadóművész, a Kagylókürt rendszeres, rovatvezető cikkírója volt. Külföldi utazásáról visszatérve első útja Mosonmagyaróvárra, a Mandala körbe vezetett, mégis rendkívül felkészülten, a témában igen jártasan nyitotta meg és vezette le a beszélgetést. Egyik fontos hivatkozási pontja Rácz Géza, a Kagylókürt folyóirat főszerkesztőjének Halál című budapesti előadása volt.
A felvétel itt megtekinthető.

Míg az előző hónapban a születés témája kapcsán a hölgyek voltak túlsúlyban, addig most a férfiak kerültek többségbe, így egy nagyon érdekes hangulatvilágú, szinte „férfi klub” jellegű, nagyon őszinte és komoly beszélgetés bontakozott ki a betegségről, az öregségről és a halálról.


Váray úr témavezetőként gyakran intézett körkérdéseket a résztvevőkhöz, így mindenkinek módjában állt a saját gondolatait, érzéseit és tapasztalatait megosztani a többiekkel.

A következő mosonmagyaróvári Mandala körre március 20-án kerül sor. Meghívott vendégünk Paulics Péter, a zalaegerszegi Mandala kör fő szervezője lesz, aki a tradicionális családmodellel kapcsolatos gondolatait osztja meg az érdeklődőkkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése