2017. február 3., péntek

Mandala kör Miskolcon

Elindult a Mandala kör Miskolcon is. Kis késéssel az első találkozóra 2017. február 3-án került sor „Jóga – a hétköznapoktól az eszményekig” címmel.

Bár az előző évben nagyrészt spontán szerveződtek a miskolci körök, most féléves terv szerint kerülnek majd szervezésre a találkozók. Egységesültek az időpontok, így az érdeklődők is jobban tudnak tervezni.

Az idei év célkitűzése az ismeretek alapozása és elmélyítése. Első alkalommal megvitattuk, mit is jelent a jóga. Átvettük a jóga folyamat különböző ágait – astánga-jóga, gjána-jóga, karma-jóga és bhakti-jóga – Patanydzsali Jóga-szútrái alapján.
Felmerült a kérdés, egyáltalán kik törekednek ma a jógára, milyen feltételei vannak, ki felel meg ezeknek a feltételeknek?

Ehhez kapcsolódóan a Bhagavad-gítának, India legismertebb szent könyvének 8. fejezetének 2-8. és 10-18. verseit forrásfeldolgozásként dolgoztuk fel.

Bár a kezdő alkalommal összesen csak hatan voltunk jelen, ezért egy nagyon bensőséges beszélgetés alakulhatott ki. Nagy örömmel üdvözöltük a régi Mandala kör tagokat. Úgy látjuk, hogy a pécsihez hasonló szilárd mag alakult ki, amelyre nyugodtan lehet alapozni a további programok során.

Újdonság, hogy most először kértük meg a résztvevőket, hogy segítsenek ők is a témánk kiválasztásában. A legközelebbi alkalommal a szeretetről fogunk beszélgetni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése