2017. február 18., szombat

Mandala kör Zalaegerszegen

A téma nem változott a múlt hónapihoz képest. A február 18-i találkozón a résztvevők még interaktívabb módon járhatták körbe, élhették meg és kereshették a választ az „Egyedül vagy közösségben?” nagy kérdésére.

Kiemelkedően jó hangulatban telt az este, bár ezúttal a közös zenélés és éneklés hiányzott. A csoport kívánságára talán hamarosan erre is lesz megoldás.
A résztvevők az első percben egyet értettek abban, hogy kell a közösség, és most éppen mi is azok vagyunk.

A műhelymunka két csoportban kezdődött. A társaság egyik fel az aktív, cselekvő megnyilvánulást választotta, míg a másik a passzív, elmélkedő, morfondírozó attitűdöt jelenítette meg. Arról beszélgettünk, hogy ha kell a közösség, akkor miért és hogyan, illetve milyen keretek között. Az általános vélemény az volt, hogy mindenképpen kell hagyni az egyéni kibontakozás lehetőségét, hogy mindenki a saját ritmusában építhesse fel a saját személyiségét. Ezzel nem mindenki értett egyet.

A másik érdekes felismerés az volt, hogy csak egy pontosan meghatározott középpont köré tud tartó csoportosulás létrejönni. Mindenki egyhangúan egyetértett abban, hogy csak Isten lehet ez a középpont.


Az est végén megbeszéltük az élményeinket és összesöpörtük a gyönyörű mandalát, ami igazán különlegesre sikerült, mert mindenki egyénileg készített egyet-egyet, majd egy közös, nagy mandalává kötöttük össze.


Kiváló este volt, alig-alig lehetett kitoloncolni a beszélgető párokat az épületből…

Márciusban már új témával folytatjuk: a gyermekekről és a gyermeknevelésről lesz szó. Így maradunk a tradicionális értékeknél és azok aktuális megélésénél, mai létjogosultságánál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése