2017. január 20., péntek

IV. győri Mandala kör - A szülés misztériuma

Idén először január 20-án került sor a győri Mandala körök történetének negyedik találkozójára. A beszélgetés ezúttal a szülés és a születés témája körül forgott.

A meghívott vendég ezúttal Dérné Faust Imola perinatális tanácsadó, bába, biológus és nem utolsó sorban a Kagylókürt folyóirat rendszeres cikkírója volt.
A beszélgetés kiindulópontjául a Kagylókürt folyóirat 59. számában megjelent Világra hozni – A születés misztériuma című cikke szolgált.

A házigazda szerepét alapítványunk önkéntese Csendes Mariann vállalta magára, míg a beszélgetést Dr. Papp Gábor, győri szülész, nőgyógyász vezette.


Egy résztvevő beszámolója

„Péntek este 17.30-kor kissé fáradtan, de annál nagyobb kíváncsisággal a szívemben érkeztem Dér Amala interaktív ’előadására’ a Szülésről, születésről.  Gyermeküket váró kismamák, csecsemőjüket szoptató édesanyák, nagyobbacska gyermeküket nevelő édesanyák, immár unokáikat váró idősebb anyukák, gyermekeket világra segítő bábák, dúlák és érdeklődő férfiak, valamint egy szülészorvos gyűlt össze a körben. A rövid bevezetés után mindenki hozzászólt. A bensőséges hangulat lehetővé tette, hogy mindenkiből kiszakadhasson életének leggyönyörűbb pillanata avagy legnagyobb traumája, szüléshez való viszonya  és annak hatása a későbbi életére. Megható volt, hogy mindannyian lelki táplálékhoz jutottunk azon az estén, elősegítve ezáltal a szakmabeliek kapcsolódását, a mély sebek begyógyulását, új perspektívák megismerését a várakozással teli várandósok számára.”
A közel húsz főből álló hallgatóság az este végére megnyílt és megható őszinteséggel szólt az élet ezen megrendítő eseményéről.


A következő Mandala kör február 17-én lesz. Meghívott vendég Kenderesi Ilona, jógaoktató, a Kagylókürt folyóirat Nyolc fok rovatának vezetője. A jóga egyik alap fogalmával, a nem-ártás témakörével foglalkozunk majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése