2017. január 21., szombat

Mandala kör Zalaegerszegen - „Egyedül vagy közösségben?”

A zalaegerszegi Mandala kör évadnyitó találkozójára január 21-én került sor a Holdkunyhóban. A tavaly indult kör életében talán ezt mondhatjuk az eddigi legjobb együttlétünknek.

Találkozónkat „Egyedül vagy közösségben?” címmel hirdettük meg. A megjelent húsz érdeklődő közösen igyekezett megtalálni a választ: vajon melyik a mi utunk?

Az est moderátorának Bánvölgyi Helga, mentálhigiénés szakembert kértük fel. Nemrég kapcsolódott be a Mandala körbe. Tagja a Nemessandorházán létesült közösségnek, ahol az egyhektáros öröklét program keretében eddig tíz család telepedett le és kezdett egyfajta közösségi életet.


Külön öröm volt számunkra, hogy Győrből is érkeztek vendégeink, akik indiai hangszereket hoztak magukkal és így a program mindjárt egy közös énekléssel indulhatott. Ez nagyon jól megalapozta a hangulatot.


Ezt követően Bánvölgyi Helga megkérte a résztvevőket, hogy álljanak fel, helyezkedjenek el a térben, keressék meg a helyüket, majd mozogjanak, próbáljanak meg kapcsolatot létesíteni egymással.

A következőkben az egyes csoportokban, egy-egy közösen megfogalmazott kérdésekről folyt a párbeszéd. Majd ismét csoportokban, egy-egy kérdéshez társulva folytatódtak a megkezdett beszélgetések.


A zárásképpen felcsendülő közös ének előtt, egy értékelő körben mindenki elmondhatta az élményeit az estével kapcsolatban.

A téma kifejtését a következő Mandala kör alkalmával folytatjuk február 18-án.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése