2017. január 23., hétfő

VIII. mosonmagyaróvári Mandala kör - Születésünk-szülésünk élménye eltűnik nyomtalanul?

Az idei év első Mandala körére január 23-án este került sor, megszokott helyén a mosonmagyaróvári Magnólia Mozgás és Harmónia Központban.

Az aktuális félév találkozói az ember életének misztikus pillanatain és élethivatásán kalauzolnak végig. A férfi és női szerepek mellett, a tradicionális családmodell, a születés és halál kérdését vesszük sorra június végéig. Az utolsó találkozónk különlegessége, hogy Ludastón, a Nyárünnepen tartjuk majd meg.

Ebbe a sorba illeszkedett első témánk is, amelyet Születésünk-szülésünk élménye eltűnik nyomtalanul? címmel hirdettünk meg. Meghívott vendégünk Dérné Faust Imola perinatális tanácsadó, bába és biológus volt, aki nem utolsó sorban a Kagylókürt folyóirat rendszeres cikkírója is.


Gondolatindítónak a Kagylókürt folyóirat 59. számában olvasható cikkét:Világra hozni - A szülés misztériuma, választottuk. 

A korábbiaktól eltérően ezúttal a beszélgetés nem volt annyira interaktív, hiszen vendégünk igyekezett egy átfogó képet adni a témáról, amelynek transzcendens vonatkozásai a mai napig nem teljesen elfogadottak a nyugati gyógyászatban.


Természetesen így is helyet kapott a személyes élmények, gondolatok megosztása. Az összegyűlt körülbelül tíz fős csoport intim módon és nagyon meghitten beszélgetett a szüléshez és a születéshez kapcsolódó érzéseiről, tapasztalatairól.

A megkezdett témához kapcsolódva, egy hónap múlva a "betegség, öregség, halál" kapcsán gondoljuk át az emberi élet hivatását, okait és célját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése