2015. április 1., szerda

3. Könyvtári Éjszaka Pécsett

Jógaházunk sikeresen bemutatkozott április 1-én a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban megrendezésre kerülő 3. Könyvtári Éjszakán, melynek címe: „Az olvasás fél egészség"


Ezen a napon Pécs város lakossága 17.00- 24.00-ig vehetett részt különböző programokon. Így többek között a pécsi Jógaház segítségével megismerkedhetett az egészséges táplálkozás és főzés tudományával. Vegetáriánus ételkóstolóval vártuk az érdeklődőket standunkon, ahol mindjárt receptek és az indiai konyhával kapcsolatos kérdéseiket is megválaszoltuk.

A Tudásközpont felkérésére különleges jóga bemutatóval is készültünk. A második emeleti folyóirat olvasó zegzugos sorai között bárki bekapcsolódhatott egy lazító, átmozgató jógafoglalkozásba.
Asztalunkon Alapítványunk termékeit kínáltuk: füstölők, vegetáriánus szakácskönyvek, a szellemi hagyományokat ápoló kiadványok és a Kagylókürt folyóirat számai közül válogathattak az érdeklődők.


Ezen kívül kiváló alkalom volt ez számunkra, hogy felhívjuk a figyelmet az 1%-os felajánlásokra Alapítványunk számára, illetve népszerűsítsük a pécsi Jógaház egyéb szolgáltatásait és programjait.

Az est folyamán mi is bepillantást nyerhettünk még: a Pilates rejtelmeibe, valamint Shaolin kung fu, thai chi, Oroszlántánc és Indiai tánc meditatív szépségébe.
Estefelé a PTE ETK hallgatói sürgősségi ellátást és életmentési gyakorlati bemutatása is hasznunkra válhatott.

Bár a program éjfélig tartott, sajnos önkénteseink nem tudták vállalni a teljes éjszakás készenlétet. Így a pécsi egyetemisták táncbemutatója és az azt követő közös tánc után bontottuk standunkat.
Cím: Néhány adat a látogatottságról
Ezúton is köszönjük a pécsi Tudásközpont minden munkatársának a kiváló szervezést és a segítséget, amelyet nyújtottak. Tőlük kaptuk az adatokat, amely némi képet nyújt a rendezvény sikeréről.
Idézet:
"... nem túlzás, ha 4-500 fő résztvevővel számolunk. Könyvnyereményben 30 fő részesült. A „Nagy könyvtártúrán” 35-40 fő vett részt. Előadásainkon kb. 90-100 fő volt jelen. A Kvíz játékunkon 3 csapat indult. A jóga és a pilátesz foglalkozások sem maradtak el! Az olvasóteremben éjfélig tanult 13-15 hallgató. 39 új olvasónk iratkozott be ezen az éjszakán! "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése