2015. április 24., péntek

Dobmeditáció és Jóga Hétvége

A Magyar Jóga Társaság április 24-26-án Pécsett tartotta kötetlen, de szakmai programokat is tartalmazó 3 napos összejövetelét. Alapítványunk képviseletében a pécsi Napkelet Jógaház dobmeditációval színesítette a programpalettát.


Szombat este az Apáca utcai jóga teremben gyülekeztek az érdeklődők, ahol ezalatt Tenkei 
Imre készítette elő a meditációs kellékeket a maga csöndes, minden hivalkodástól mentes módján. Ez a csöndesség Ludastó tanyavilágából érkezett s a nyüzsgő embereken hamarosan szétáradt ez a nyugalom.

Tenkei Imre, a meditáció vezetőjeként ismertette a dob szerepét a magyar táltos, illetve sámán hagyományban. Elmondta, hogyan segít a dobolás a révülésben, azaz a meditációban. 

Rávilágított az indiai védikus és magyar szertartások, rítusok közös szálaira, azok hasonlóságára.


A meditáció sikerét felajánlással támogattuk: mécsesek és füstölők meggyújtásával. Dalolva hangolódtunk a fő témára, az ÓM mantra együttes zengésére, miközben a Nap-dobdobbanása különös érzeteket, élményeket keltett bennünk. Mindenkinek mást-mást adott – derült ki, amikor megosztottuk a benyomásainkat, de abban valamennyien egyetértettünk, hogy rendkívüli élményben volt része a jelenlévőknek, jógaoktatóknak és laikusoknak egyaránt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése